Op zaterdag 7 maart gingen vrijwilligers van GroenLinks Den Haag de wijk in om straten schoon te maken en in gesprek te gaan met bewoners. Samen met actieve wijkbewoners van Theresiakerk Den Haag en Bewonersorganisatie Rustenburg Oostbroek werden veel buurtbewoners gesproken en in totaal 10 vuilniszakken gevuld met zwerfafval.

De vrijwilligers verzamelden zich bij GroenLinkser en buurtbewoner Niels Dekker, die woont bij de Eerbeeklaan. Fractievoorzitter Arjen Kapteijns was er ook bij: “Het is altijd belangrijk om van bewoners zelf te horen wat er speelt in de wijk, omdat zij de problemen en uitdagingen zelf ondervinden. Door zelf de handen uit de mouwen te steken dragen we meteen bij aan een schone buurt.”

In gesprekken met bewoners aan de Eerbeeklaan, Lunterenstraat, Heelsumstraat en rondom de Theresiakerk uitten zij hun zorgen over inbraken en overlast van auto’s die ’s nachts dubbel geparkeerd staan. Bovendien werd er overlast ervaren van zwerfafval en hondenpoep. Er zijn ook zorgen over stijgende huurprijzen en de betaalbaarheid van de energietransitie. Deze informatie neemt GroenLinks mee in haar werk in de gemeenteraad. Dankzij een aangenomen voorstel van Kapteijns in februari gaat er binnenkort extra vaak afval verzameld- en opgeruimd worden in wijken als Rustenburg Oostbroek, waar sprake is van afvalproblematiek.

Is GroenLinks niet bij jou langskomen, maar heb je wel aandachtspunten voor de wijk die zij moeten weten, of wil jij je meer voor jouw wijk inzetten? Geef dat dan door via groenlinks@denhaag.nl.