Discussie-avond Basisinkomen

Uitnodiging Discussie-avond Basisinkomen

op dinsdagavond 19 februari om 20:00u bij Vrijplaats ‘Utopie’

“Toenemende bestaansonzekerheid, dreigende versoepeling van het ontslagrecht, 2 miljoen mensen doen laagbetaald werk zonder vast contract, 2 miljoen mensen met een uitkering, 1 miljoen zzp’ers zonder sociale zekerheid; boven de 50 jaar kom je niet meer aan de slag, steeds meer werkende armen en zelfs meer mensen in de bijstand: het huidige systeem werkt niet meer”. Aldus Alexander de Roo, voormalig Europarlementariër (1999-2004) en medeoprichter van GroenLinks.

Door het artikel ‘Gratis geld’ van Rutger Bregman barstte vier jaar geleden opnieuw de discussie los over het basisinkomen. Een plan waarvoor al in 1994 door de ministers Zalm (VVD) en Weijers (D66) werd gepleit; Melkert (PvdA) was toen fel tegen. Het idee werd destijds door slechts 19% gesteund. Volgens onderzoek van ING denkt inmiddels 39% positief over het basisinkomen, is 28% tegen en is 29% neutraal. Ook uit partijpolitieke hoek is de steun toegenomen en vinden gemeentelijke experimenten plaats met regelarme bijstand.

Met GroenLinks-ers en gemeenteraads- en vakbondsleden in tal van plaatsen in Nederland ging Alexander de Roo al in discussie over dit interessante onderwerp. Nu is het de beurt aan GroenLinks Den Haag!

Ook jou nodigen we van harte uit aanwezig te zijn op dinsdagavond 19 februari in Vrijplaats (Grand Café) UTOPIE, Waldeck Pyrmontkade/hoek Elandstraat van 20.00 – 22.30 uur; inloop v.a. 19.30 uur.

Meld je aan via dit formulier of zet jezelf op ‘aanwezig’ bij het evenement via Facebook. Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor eventuele nadere info.

We zien je graag op 19 februari!
GroenLinks Den Haag – Werkgroep Sociaal