Sociaal ondernemerschap op de kaart

GroenLinks Den Haag organiseert een themabijeenkomst met de vraag: hoe kan de gemeente Den Haag actief helpen om sociaal ondernemerschap in onze stad te versterken?

Sociaal ondernemers zijn in Den Haag belangrijker dan ooit. Ze leveren waardevolle diensten en producten, bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zinvol werk en dragen vaak bij aan een groenere economie. Voor GroenLinks hebben sociaal ondernemers de toekomst, juist in tijden van een terugtrekkende overheid, bezuinigingen op de sociale werkvoorziening, WMO en geestelijke gezondheidszorg.

Wat gaan we doen?

We vragen ondernemers in een korte pitch te presenteren over wat zij doen om kwetsbare mensen sterker te maken op de arbeidsmarkt en/of hoe zij bijdragen aan een groenere economie. Zo vullen we de sociale kaart van Den Haag verder in! Daarna gaan we met elkaar in gesprek: wat werkt wel en niet, welke behoeften hebben ondernemers en wat kan de gemeente voor hen betekenen?

Programma

19.30 uur ontvangst
20.00 uur start programma, opening en kennismaking
- korte aftrap
- pitches (maximaal 2 minuten) door sociale ondernemers en discussie
- gedachtewisseling/brainstorm over de agenda voor sociaal ondernemerschap
22.00 uur afsluiting en borrel

Gespreksleiding

Bert Roes en Wilbert Pot, beiden lid van de Werkgroep Sociaal van GroenLinks Den Haag en ervaringsdeskundigen op dit thema. Wij zorgen voor een grote kaart van Den Haag!

Heb je een vraag of suggestie? Neem contact op met Bert Roes (06-15854597 en bertroes@live.nl) of Wilbert Pot (06-51417811 en wilbertpot@casema.nl)

Locatie

GroenLinks-campagnepand: Weimarstraat 87, 2562GS Den Haag

Locatie

Weimarstraat 87
2562GS Den Haag
Nederland