Arjen Kapteijns

Fractievoorzitter

Positie 1

Arjen Kapteijns is in september door de leden van GroenLinks Den Haag gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Kapteijns zat al in 2011 in de gemeenteraad, sinds in 2015 is hij  fractievoorzitter van GroenLinks Den Haag.

  • 44 jaar
  • Woont in de Schilderswijk
  • Senior beleidsmedewerker duurzaamheid bij de Rijksoverheid

Motivatie & visie
Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen wil ik knokken voor een groener, menselijker en gelijkwaardiger Den Haag. Ik kan niets mooiers bedenken om te doen dan in mijn eigen stad voor mijn eigen idealen te mogen opkomen. Ik ga graag het gesprek aan met mensen uit de stad en ik houd van het politieke spel om dingen voor elkaar te krijgen.

De overstap naar duurzame energie en het energieneutraal maken van huizen en gebouwen zie ik als een van de grootste uitdagingen de komende jaren. Daarnaast blijft GroenLinks knokken voor het groen in de stad en stellen we fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer voorop. Dat is essentieel voor de leefbaarheid in Den Haag.

De ongelijkheid aanpakken in Den Haag is een ander speerpunt. We moeten de kloof dichten tussen verschillende bevolkingsgroepen en generaties. Want we leven te vaak op eilandjes. In het Den Haag dat ik voor ogen heb, zorgen we er samen voor dat iedereen aan boord blijft.

Meer informatie over Arjen

Zie ook: www.arjenkapteijns.nl

Meer weten over onze plannen? Hier vind je ons conceptverkiezingsprogramma.