Erlijn Wenink

Raadslid, vice-fractievoorzitter
  • 38 jaar
  • Woont op Scheveningen

Motivatie

Waar GroenLinks voor staat is bijna zonder uitzondering waar ik voor sta. Ik voel me thuis bij de partij, omdat GroenLinks waarden uitdraagt die intrinsiek de mijne zijn. Ruim 15 jaar geleden werd ik lid. Sindsdien heb ik diverse (bestuurs)functies binnen GroenLinks vervuld; landelijk, provinciaal en lokaal.

Mijn binding met de stad Den Haag zit diep. Mijn grootouders kwamen er vandaan, mijn eerste herinneringen spelen zich er af en nu woon ik met mijn vrouw en onze dochter op Scheveningen. Tot voor kort werkte ik voor de gemeente Den Haag. Als bestuurlijk beleidsmedewerker hield ik me bezig met de preventie van polarisatie en radicalisering in de stad, met name met weerbaarheid van jongeren. Dagelijks was ik bezig in alle haarvaten van de Haagse samenleving en met alle facetten van het sociaal domein.

Vooral voor dat sociale aspect wil ik me inzetten in de raad. Ongelijkheid tussen mensen aanpakken, daar gaat het mij om. Solidariteit tussen bevolkingsgroepen, tussen rijk en arm, tussen gezond en ziek. De solidariteit die GroenLinks voorstaat kenmerkt mij ook persoonlijk; ik ben loyaal aan een team en kan mijzelf ondergeschikt maken aan het grotere belang.

Meer over mij staat op erlijnwenink.nl

Mail

erlijnw@gmail.com

Meer info: site gemeente Den Haag