Frederique Leunenberg

Beleidsmedewerker

Maak kennis met Frederique Leunenberg, beleidsmedewerker voor GroenLinks Den Haag.

Ik ben Frederique, dertiger en bewoner van het fijne Regentessekwartier.

Sinds 2013 ben ik beleidsmedewerker bij de Haagse fractie van GroenLinks. Ik houd me bezig met allerhande onderwerpen zoals het prachtige groen dat continu onder druk staat in Den Haag maar ook de hoge werkloosheid die onze stad kenmerkt. Ik houd ervan lekker diep in veel verschillende onderwerpen te duiken. Mijn werk is heel veelzijdig; van heel veel lezen tot het opstellen van schriftelijke vragen, bijdrages en initiatiefvoorstellen. En natuurlijk veel contact met jullie: bewoners, wijkorganisaties, leden, ondernemers en organisaties uit de stad. Zo draag ik eraan bij aan dat deze stad socialer, groener en óók vrijzinniger wordt. Ik vind het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn en blijven. Ook de ruimte krijgen om nieuwe creatieve initiatieven te ontplooien is belangrijk. De emancipatie van vrouwen, mannen en LHBTQ’s is nog lang niet klaar.

"Ik vind het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn en blijven."

Ik ben opgeleid als politicoloog met een specialisatie in internationale betrekkingen & ontwikkeling en heb mijn studie verdeeld over Leiden, Zuid-Afrika en Amsterdam. Toch wonen we in Den Haag, stad aan zee. Niks heerlijkers dan op zondagochtend te genieten van een oneindige, woeste zee en de wind door je haren te voelen op het Zuiderstrand. Voor GroenLinks Den Haag heb ik onder andere in de programmacommissie voor het verkiezingsprogramma gezeten en een thema-avond georganiseerd over Tiny Houses (kleine, duurzame huisjes). Hiervoor werkte ik in de fairtrade-wereld en naast mijn werk bij de fractie werk ik ook als ZZP’er.

In mijn vrije tijd mag ik graag reizen. Daarnaast houd ik van surfen, muziek, musea, dans, theater, fotograferen en schrijven. Ik ga graag naar festivals en ben gek op koken.

Woont in

Regentesse- en Valkensboskwartier (REVA)

Contact

Heb je een goed plan voor de fractie of zit je ergens mee? Dan hoor ik het graag! Je kunt me het beste bereiken via de mail maar bellen mag ook.

Werkdagen

Maandag t/m donderdag

Mail

frederique.leunenberg@denhaag.nl

Telefoon

(070) 353 37 29