Hella Prins

Secretaris

Hella is secretaris van het bestuur van GroenLinks Den Haag en daarmee eerst verantwoordelijke voor het beheer van het Haagse ledenbestand en het administratief organiseren en ondersteunen van leden- en bestuursvergadering. Bij de gemeenteraadsverkiezingen loopt de formele kandidaatstelling bij de gemeente via de secretaris. Samen met de andere bestuursleden is zij aanspreekbaar op het reilen en zeilen van de afdeling.

Leuk dat je hebt doorgeclickt op m’n profielfoto. Sinds augustus 2017 ben ik secretaris van GLDH. Ik ben op een rijdende trein gestapt, die onze kandidaten aan de formele kant veilig en secuur naar de gemeenteraadsverkiezingen moet brengen. Gelukkig hoef ik dat niet in m’n eentje te doen: ik kan gelukkig rekenen op bijstand van mede-bestuursleden en van leden die meer ervaring hebben in dit proces. De hectiek waarin ik direct terecht kwam heeft het voordeel dat ik in vrij korte tijd veel leden heb ontmoet, gezichten bij namen, namen bij gezichten. En ook: mails, whatsapps, slackgesprekken enz.

Sinds 1 juli 2017 ben ik gepensioneerd. Ik heb mijn hele werkzame leven op verschillende beleidsterreinen (onderwijs, sociale zaken, sociale werkvoorziening, handhaving, stadsbeheer, college en raad) gewerkt voor de Haagse- en 6 jaar de Rotterdamse – lokale overheid. Dat was ooit een bewuste keuze en ik heb er nooit één moment spijt van gehad: dichterbij de ontmoeting van beleid en de mensen in de stad kun je bijna niet komen. Je feedback ligt altijd voor je op straat of om de hoek.

Vanaf 1974 woon ik in Den Haag, (Archipel, Zeeheldenbuurt, Regentessekwartier, Statenkwartier, en nu Kijkduin), ben sinds 2007 weduwe; we hebben drie kinderen, en inmiddels zijn er drie kleinkinderen. Ik ben niet zo van de hobbies, heb altijd wel wat te doen en ben graag buiten: fietsen, wandelen, ik vind vogels heerlijk om naar te kijken, maar ik ben absoluut geen vogelaar.

Ik ben aangesloten bij Warmshowers, een wereldwijde organisatie van en voor fietsers, die elkaar minimaal een gratis bad en bed bieden onderweg op – meestal langeafstands – fietstochten. Dat levert leuke contacten en boeiende gesprekken op met mensen uit allerlei landen. Je hebt geen idee wie er allemaal door Nederland fietsen!