Vincent Thepass op het Malieveld

Vincent Thepass

Fractiemedewerker en campagneleider

Vincent is campagneleider en fractiemedewerker

Ik ben een politiek econoom met een Indische achtergrond, opgegroeid in Mariahoeve en wonend in het Valkenboskwartier. Als derde generatie Hagenees is Den Haag een deel van wie ik ben en in mijn 24 jaar ben ik van deze stad gaan houden: van het Zuiderstrand, de vele pleintjes en parken, het groeiende aantal vegetarische en veganistische restaurants en de diversiteit in mensen en wijken. Vanuit deze liefde zet ik me in als campagneleider en fractiemedewerker voor GroenLinks Den Haag, om samen met bewoners en organisaties te bouwen aan een solidaire, zorgzame en groene stad.

Dit is meer nodig dan ooit. Toenemende ongelijkheid, discriminatie en klimaatverandering, zijn hier goed zichtbaar. Te veel Hagenaars leven in armoede, de weg naar een klimaatneutrale stad is nog lang en ondanks de meerderheid aan inwoners met een migratieachtergrond is Den Haag nog steeds de meest gesegregeerde stad van Nederland.

Juist in Den Haag, dat niet alleen de regering maar ook vele NGO’s, VN organisaties en multinationals als Shell huist, moeten we een nieuw geluid laten horen. Veel bewoners, organisaties en bewegingen bouwen al aan hoopvolle alternatieven waarin mensen elkaar sterker maken. Met buurtinitiatieven maken ze hun wijk groener, socialer en leefbaarder, en ze zetten zich in voor klimaatactie, vrede en mensenrechten in de wereld buiten Den Haag. De gemeenteraad moet deze burgerkracht ondersteunen. Voor GroenLinks is de uitdaging om niet alleen in de gemeenteraad, maar ook daarbuiten met al deze burgers en organisaties samen te werken en een beweging te vormen voor verandering.

In mijn werkzaamheden als fractiemedewerker zal ik samen met mijn collega’s de fractie van GroenLinks inhoudelijk en communicatief ondersteunen. Bovendien wil ik de gecombineerde rol als fractiemedewerker en campagneleider extra benutten door de fractie en de burgers en organisaties in de stad dicht bij elkaar te houden. Als campagneleider zet ik me ervoor in dat GroenLinks ook buiten de verkiezingen de wijk in blijft gaan om het contact met burgers te houden. Ik wil eraan bijdragen dat Den Haag een warm thuis wordt voor iedereen, ongeacht inkomen, afkomst, gender of seksuele voorkeur.

Ideeën of vragen? Stuur een mail naar vincent.thepass@denhaag.nl!