Veronique Stoffels

Secretaris

Veronique is secretaris van het bestuur van GroenLinks Den Haag en daarmee eerst verantwoordelijke voor het beheer van het Haagse ledenbestand en het administratief organiseren en ondersteunen van leden- en bestuursvergadering. Bij de gemeenteraadsverkiezingen loopt de formele kandidaatstelling bij de gemeente via de secretaris. Samen met de andere bestuursleden is zij aanspreekbaar op het reilen en zeilen van de afdeling.

Ik ben Véronique Stoffels, geboren en getogen in Zuid-Limburg en na een studie rechten in Tilburg verhuisd naar Den Haag. Hier voel ik me alweer twintig jaar thuis in achtereenvolgens Zeeheldenkwartier, Bezuidenhout, Stationsbuurt en nu in het Oude Centrum, samen met mijn vriend Bart. Gedurende deze periode heb ik diverse beleidsfuncties mogen vervullen bij het ministerie van Financiën. Ook was ik enige tijd secretaris van de na het uitbreken van de financiële crisis in het leven geroepen Monitoring Commissie Code Banken. Eind 2018 heb ik afscheid genomen van mijn laatste baan als beleidsadviseur/secretaris bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. Mijn ervaringen met de financieel-economische wereld hebben mij gesterkt in de overtuiging dat met het eenzijdig nastreven van welvaart nog niet het welzijn van iedereen is gediend. Daarom ben ik een paar jaar geleden lid geworden van GroenLinks en heb ik me eind 2018 opgeworpen als een actieve en enthousiaste huis aan huis campagnevoerder van de partij in Den Haag.

Als bestuurssecretaris wil ik mijn ervaringen en kwaliteiten inzetten om GroenLinks Den Haag nog meer te ondersteunen bij het voor iedereen socialer en duurzamer maken van de stad. Ook denk ik graag mee over het creëren van voldoende ruimte voor intern debat en het vinden van de verbinding met de rest van de stad. Daarnaast zoek ik vrolijk door naar nieuw betaald werk en maak ik me nuttig als bestuurslid van de VvE waar ik als appartementseigenaar lid van ben. Voor het overige vind ik ontspanning in koken, hardlopen, wandelen, yoga, debatteren, tuinieren en stijldansen.