Nieuws

Neem centrumring mee in milieuzone

In de plannen van het Haagse stadsbestuur worden tweetaktbrommers vanaf 2020 uit de stad geweerd en komt er in 2021 een milieuzone waar de oude, meest vervuilende dieselauto’s niet in kunnen. GroenLinks is blij met deze maatregelen, maar vindt dat Den Haag voor gezonde lucht nog verder mag gaan: daarom wil de partij zekerheid dat de centrumring deel uitmaakt van de nieuwe milieuzone.
 
Lees verder

GroenLinks organiseert stadsconferentie: “Wij gaan die krachten bundelen.”

Op 9 november organiseert GroenLinks Den Haag haar eerste stadsconferentie. In Brouwerij De Prael maken volksvertegenwoordigers samen met bewoners en initiatieven plannen voor een stad waarin iedereen mee kan doen. Voorzitter Liesbeth Hofs: “Den Haag lijkt vaak verdeeld, maar veel bewoners en organisaties zijn bezig om onze stad te verbinden. Wij gaan die krachten bundelen.”
 

Lees verder

Roer moet om voor Haagse jeugdhulp

Afgelopen dinsdag bepaalde de rechtbank Den Haag dat tien gemeenten in de Haagse regio meer moeten gaan betalen aan jeugdzorginstellingen. Volgens de rechter zijn de tarieven die de gemeenten nu aanbieden te laag om de zorgkosten te dekken. GroenLinks Den Haag vraagt om opheldering over de gevolgen voor de Haagse jeugdhulp en roept het stadsbestuur op om het roer om te gooien om de zorg voor kwetsbare kinderen en jongeren veilig te stellen.
Lees verder

Verzet PvdD, D66 en GL tegen bouw naast Meijendel

Den Haag, 16 oktober 2019 – De Rijksoverheid wil het gebied achter het Internationaal Strafhof herontwikkelen. De sportvelden moeten plaatsmaken voor nieuwbouw. Het gebied ligt pal naast het beschermd natuurgebied Meijendel & Berkheide. De Partij voor de Dieren, GroenLinks en D66 zijn tegen bouwen in het groen en willen de nieuwbouw daarom voorkomen.

Lees verder

Pagina's