Nieuws

Arjen’s Haagse maand in de Raad: Rustaagh!

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns

Het zal niemand ontgaan zijn dat we ons als stad Den Haag in roerige tijden bevinden. Naast de integriteitskwesties op het stadhuis en de lopende onderhandelingen over een nieuw te vormen college, blijven we als stad op een vervelende manier het landelijke nieuws domineren. Demonstraties die uit de klauwen lopen, een aanslag op een vreedzame bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet en ongeregeldheden op Duindorp: onze mooie stad staat er even niet best op.

Lees verder

Stadsconferentie: handen ineen voor een inclusieve stad

Op zaterdag 9 november hield GroenLinks haar eerste Haagse stadsconferentie. Met een hoge opkomst bundelden GroenLinksers, bewoners, ervaringsdeskundigen, activisten en organisaties hun krachten voor een stad waarin iedereen mee kan doen. We kijken kort terug naar deze dynamische dag bij Brouwerij De Prael en Stichting Leren Doen.

Heb je de video van de terugblik op de Stadsconferentie al gezien? Bekijk de video hier!

Lees verder

Besluit Theresiakerk laat belang van bewonersparticipatie zien

GroenLinks Den Haag is blij dat de commissie Ruimte zich breed heeft uitgesproken tegen het afgeven van een Verklaring van geen bedenkingen voor de ontwikkeling van een extra large supermarkt en appartementen op de plek van de Theresiakerk in de wijk Rustenburg - Oostbroek.

Lees verder

GroenLinks Den Haag steunt Sintvoorieder1

Met de intocht achter de rug is de sinterklaasperiode officieel begonnen. Een fijne tijd van samenzijn, gedichten, pepernoten… en cadeautjes. Helaas zijn cadeautjes niet voor elk Haags kind vanzelfsprekend: door armoede of een problematische thuissituatie is hun ‘pakjesavond’ een avond zonder pakjes. De stichting Sintvoorieder1 zet zich ervoor in dat ook deze kinderen een fijn sinterklaasfeest beleven. GroenLinks Den Haag steunt ze in deze missie, en doet daarom mee aan de actieweek (18 t/m 22 november) waarin Den Haag FM tijdens een marathonuitzending kadootjes voor hen inzamelt. Op donderdagavond zal onze fractievoorzitter daar live in de uitzending een grote hoeveelheid kadootjes bezorgen: help jij ons mee om dit aantal zo groot mogelijk te maken?

 

Lees verder

Stop fossiel onderwijs

GroenLinks heeft zorgelijke signalen ontvangen over gastlessen van Stichting Clintel en de Groene Rekenkamer op middelbare scholen. Deze organisaties zaait openlijk twijfel over klimaatverandering en de effecten van de klimaatcrisis, en de gastlessen lijken er op te zijn gericht om het beeld hierover te verzachten. Raadslid Serpil Ates vindt het onverstandig om ongefundeerde twijfel te zaaien over zo'n wezenlijk onderwerp en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld.

Lees verder

Pagina's