Nieuws

GroenLinks, D66, ChristenUnie/SGP en PvdD: neem nu verantwoordelijkheid bij aanpak stikstof

Wethouder Revis (VVD) pleitte bij de NOS voor een uitzonderingspositie van de woningbouw als het gaat om stikstofuitstoot in de buurt van natuurgebieden. De Haagse fracties van GroenLinks, D66, ChristenUnie/SGP en Partij voor de Dieren willen maatregelen van het stadsbestuur voor een schone, gezonde lucht: zo kan Den haag haar natuur beschermen en knelpunten in de woningbouw verhelpen.
 

Lees verder

Spreektekst bij commissiedebat Zwarte Piet

Vandaag debatteerde de Haagse gemeenteraad in commissie samenleving over de Sinterklaasintocht en de toekomst van Zwarte Piet. Lees hieronder de spreektekst van GroenLinksraadslid Serpil Ates.

Lees verder

D66 en GroenLinks blij met meer roetveegpieten bij Sinterklaasintocht

Donderdagmiddag debatteerde de Haagse gemeenteraad over de Sinterklaastocht en Zwarte Piet. GroenLinks en D66 zijn blij dat het stadsbestuur er nu dwingender op gaat toezien dat de landelijke lijn van het sinterklaasjournaal gevolgd wordt bij de Haagse intocht en er steeds meer roetveegpieten te zien zullen zijn.

Lees verder

GroenLinks: Rijk springt niet genoeg bij met zorgtekorten

Arjen Kapteijns
GroenLinks Den Haag is blij dat het gelukt is om de vandaag gepresenteerde begroting rond te krijgen, maar heeft ook grote zorgen over de tekorten in het sociale domein. Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “Het rijk moet haar verantwoordelijkheid nemen en een eerlijke vergoeding geven voor zorg aan de gemeenten. Alle rek is er nu wel uit en het kan niet zo zijn dat kwetsbare groepen in de stad de dupe worden".
Lees verder

Pagina's