Luister naar de aflevering via Spotify, Apple Podcasts, of abonneer je via één van de vele andere apps.

In deze drie afleveringen van Achter de Duinen stellen we je voor aan de Haagse kandidaten op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. We praten met hen over hun idealen, hun motivatie om voor GroenLinks de Kamer in te willen en hun inspiratiebron.

Niels is op dit moment al Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Eén van de onderwerpen waarop hij het woord voert is het MBO. Hij bereikte de afgelopen jaren al veel resultaten.

“ MBO-studenten moeten net als alle andere studenten, studenten heten voor de wet. Eerder heetten ze leerlingen of deelnemers aan het MBO en wij vinden dat ze gewoon studenten zijn. Die waardering verdienen ze vanuit de politiek. ”
Niels van den Berge Tweede Kamerlid voor GroenLinks

Niels zorgde ervoor dat:

  • MBO-studenten nu ook echt student heten;
  • Er stappen worden gezet tegen het tekort aan stages;
  • Er een brigade komt tegen stagediscriminatie; en
  • Mbo-studentenraden worden versterkt.

Maar we zijn er nog niet. In de podcast praten we met Niels over wat we nog meer moeten doen om ongelijkheid in het onderwijs tegen te gaan.

We praten ook over Niels zijn inspiratie. Eén van zijn inspiratiebronnen is Noah Haji.

De Gelderlander sprak al van een toekomstig kabinet Haji-1. Noah is voorzitter van JOB, de jongerenorganisatie voor het beroepsonderwijs. Hij maakt zich hard voor het tegengaan van stagediscriminatie en zet zich in voor een betere vertegenwoordiging van het mbo in politiek Den Haag.

Lees meer over de plannen van GroenLinks over het mbo: