Als je vraagt waar Nederlanders het meest trots op zijn, zie je tolerantie steevast in de top tien staan. Tegelijkertijd staan in het publieke debat steeds vaker de grenzen van die tolerantie centraal. Het gaat daarbij vooral om de positie van Nederlanders met een allochtone achtergrond in onze samenleving.

De toon is er een van we pikken het niet langer’. En onder het motto van ‘we leven toch in een democratisch land’, mag alles gezegd worden. En dus wordt er gesproken over een ‘kopvoddentax’ en een ‘tsunami van Polen’ die ons land overstroomt. Ook in Den Haag.

Zijn deze uitspraken een teken van een minder tolerante stad? Of zijn burgers veel toleranter dan politici, maar komen zij niet aan het woord in de media? Welke problemen zijn er in het samenleven van verschillende bevolkingsgroepen in de wijken? Is een tolerante houding jegens buitenlanders alleen weggelegd voor de expats in de internationale zone? Wat is tolerantie eigenlijk en hoe tolerant is Den Haag? GroenLinks is bezorgd over het klimaat in onze stad. Wij zien graag dat iedereen zich thuis voelt en gerespecteerd weet. Maar hoe bereiken we dat?

Wij horen hier graag uw mening over! Dus praat erover mee op dinsdagavond 25 oktober tijdens het debat Is Den Haag een tolerante stad? van 19.30- 21.30 in Theater Concordia, Hoge Zand 42 in Den Haag.

Onder leiding van Alaye van Empel-Aderemi gaan een aantal deskundigen met elkaar en met het publiek in debat. De deskundigen zijn:

Kars Veling, hij is directeur geweest van de “gemengde school” het Johan de Wit College en tegenwoordig directeur van het Huis voor de Democratie,

Umar Mirza woont in Den Haag en is hoofdredacteur van de succesvolle website www.wijblijvenhier.nl. Daar bespreekt hij de politiek in Nederland en de rol die moslims daarin spelen. Umar werd uitgeroepen tot een van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld,

Baukje Prins is Lector Burgerschap en Diversiteit aan de Haagse Hogeschool en weet alles van het Haagse integratiebeleid,

Charlie Ortega is directeur van Importante en komt op voor de belangen van Haagse vrouwen.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.30
Deur open

19.45
Column van Kars Veling over  tolerantie in Den Haag
Introductie op het Haagse  integratiebeleid door  Baukje Prins
Panel- en publieksdiscussie

21.30
Afsluiting van het debat
Borrel

Bent u van plan te komen? We stellen uw aanmelding op prijs!