Nieuwe ledendag GroenLinks Den Haag

Eerste nieuwe ledendag

Zaterdag 26 januari vond onze eerste Haagse nieuwe ledendag plaats! Deze nieuwe leden zijn onlangs lid geworden van GroenLinks óf als GroenLinks lid in Den Haag komen wonen. De dag begon op het stadhuis, waar de leden kennis maakten met leden van het bestuur en de fractie. Mariëlle Vavier en Ahmed Abushaam vertelden over actuele thema’s in de gemeenteraad, zoals de woonnota en het nieuwjaarsvuur in Scheveningen, en de uitdagingen van het meebesturen in een coalitie.

Vanuit het stadhuis trokken we naar de Biesieklette aan de Nobelstraat voor een bezoek aan Humanity Cab (voorheen Eritrea Fietst). Marcel Kleizen vertelde ons over hun initiatief om statushouders ‘de bijstand uit te fietsen’, waarna de groep aan het werk werd gezet: we dachten mee over mooie fietstaxi-routes en thematochten. Ga je binnenkort trouwen? Laat je dan vervoeren door de #weddingcab!

We sloten de middag af op de nieuwjaarsborrel van GroenLinks Zuid-Holland, waar samen met de Huis-aan-Huizers, fractie en bestuur proostten op een leuke kennismaking en de inspirerende middag!

De volgende nieuwe ledendag staat voorlopig gepland op 29 juni!