[Persbericht] - Op initiatief van GroenLinks betalen bewoners binnenkort nog maar €1 per maand voor een abonnement op de fietsenstalling. De fiets op straat parkeren is nu lastig voor bewoners omdat het in een deel van het centrum helemaal niet meer mag en op andere plekken niet langer dan een paar dagen.

GroenLinks fractievoorzitter Arjen Kapteijns: "We hadden de kromme situatie dat een abonnement op de fietsenstalling voor bewoners duurder is dan een parkeervergunning voor een auto. Dat is natuurlijk te gek voor woorden. Het is een belangrijk signaal dat we dit hebben kunnen terugdraaien".

Wethouder Tom de Bruijn (D66) voelde niets voor de prijsverlaging. Toch lukte het GroenLinks ruime steun te krijgen in de gemeenteraad. De Bruijn is bang dat het stallen van fietsen zo te aantrekkelijk gemaakt wordt. Maar er is ruimte genoeg want de fietsenstallingen in het centrum staan nu nagenoeg leeg. Op zaterdagmiddag, het drukste moment van de week, is de bezetting slechts 30%.

Arjen Kapteijns is blij dat het gelukt is: “Hiermee helpen wij bewoners van de binnenstad die nu hun fiets veilig en betaalbaar kunnen stallen. En zo komt er ook weer meer ruimte vrij op straat voor mensen die op de fiets het centrum bezoeken.” Het gaat om een proef voor tenminste één jaar.