GreenFox Social Return wint dit jaar de titel ‘Haagse werkgever van het jaar’. De jaarlijkse prijs is een initiatief van GroenLinks en wordt uitgereikt ter ere van de dag van de arbeid op 1 mei. GroenLinks roemt de onderneming om haar duurzame werkwijze en sociale beleid.

Het succesvolle GreenFox Social Return helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk. Deze Haagse onderneming toont aan dat zakelijk succes goed samen kan gaan met duurzaamheid en sociaal rendement.

Bij overheidsaanbestedingen boven een bepaald bedrag moeten bedrijven ook mensen inzetten met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. GreenFox Social Return helpt bedrijven invulling te geven aan deze verplichting door mensen voor wie het extra moeilijk is om werk te vinden op de juiste plek te plaatsen.

GroenLinks fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “De werkloosheid is hoog in Den Haag. Dit bedrijf biedt mensen die zonder werk zitten kansen en geeft ze toekomstperspectief. Een prachtig voorbeeld van sociaal ondernemerschap waar we in Den Haag meer van kunnen gebruiken!”

Directeur Renzo Deurloo en zijn collega’s namen de prijs in ontvangst op het kantoor in de Binkhorst. Renzo Deurloo: “Dit is een mooie erkenning voor ons werk. We zijn er trots op deze titel te mogen dragen en hopen dat het anderen inspireert.”

In 2016 ging de GroenLinks-prijs voor ‘werkgever van het jaar’ naar Du Nord Rijwielen BV, de verhuurder van de groengele stadsfietsen. Ook Du Nord Rijwielen zet zich in voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.