Arjen Kapteijns
Arjen Kapteijns

GroenLinks: aan de slag voor stabiel stadsbestuur voor alle Hagenaars

Vandaag bracht verkenner Tom de Bruijn zijn verslag uit voor nieuwe coalitieonderhandelingen: GroenLinks, VVD en D66 moeten wat hem betreft met PvdA en CDA aan tafel zitten voor een stabiel stadsbestuur dat alle Hagenaars vertegenwoordigt. GroenLinks schaart zich achter de aanbevelingen van de Bruijn en wil snel aan de slag gaan.

Twee weken geleden raakte de Haagse coalitie haar meerderheid kwijt nadat GroenLinks, VVD en D66 de samenwerking met Groep De Mos opzegden. Sindsdien zijn de zes overgebleven wethouders met een waarnemend burgemeester aan het werk gegaan en zoeken de coalitiepartijen naar een nieuwe meerderheid in de Haagse gemeenteraad. Arjen Kapteijns (Fractievoorzitter GroenLinks): “Dat is belangrijk, want de uitdagingen die we als Den Haag hebben zijn te serieus om nu stil te staan. Daarom is het ook zo belangrijk dat Tom de Bruijn zo snel met dit advies kon komen.”

Wat GroenLinks betreft doet de samenstelling van de voorgestelde onderhandelaars recht aan de huidige situatie. Deze vijf partijen representeren een meerderheid in de Haagse gemeenteraad en een basis voor een ‘bestendige samenwerking’, aldus de verkenner. Kapteijns: “We kijken uit naar open proces waarin alle onderwerpen besproken kunnen worden. Daarbij is het belangrijk dat er recht gedaan wordt aan de standpunten van alle partijen aan de onderhandelingstafel en de belangen van alle bewoners van onze stad voorop staan.” Tegelijkertijd moeten de partijen wat Kapteijns betreft tempo maken: “Zo zorgen we voor continuïteit en hoeft Den Haag niet te lang te wachten op een nieuw, robuust stadsbestuur.”

GroenLinks kijkt ernaar uit om met de vier andere partijen in gesprek te gaan. GroenLinks zal zich er hierbij voor inzetten om Den Haag een eerlijkere, duurzamere en inclusievere stad te maken.