Ze zijn pas drie jaar actief, maar hebben nu al vele boomspiegels opgefleurd en geveltuintjes samen met enthousiaste buurtgenoten aangelegd. Fractievoorzitter Mariëlle Vavier: "Dit initiatief vergroent Laakkwartier op een laagdrempelige manier en daarnaast zorgt het ook voor meer saamhorigheid en binding in de wijk doordat er steeds meer bewoners betrokken worden. Daarom zetten we Laak Bloeit graag in het zonnetje!"

Het Groene Lintje werd in ontvangst genomen door de drijvende krachten achter Laak Bloeit: Kirsten, Margot, Coen en Judith. Kirsten: "Het is een hele eer om een Groen Lintje uitgereikt te krijgen, het voelt als een bekroning op ons harde werk de afgelopen drie jaar. Laak Bloeit kan niet bestaan zonder actieve buurtbewoners en daarom nodigen we inwoners van Laakkwartier dan ook van harte uit om een keertje mee te helpen. We hebben grootste plannen voor de toekomst en kunnen altijd extra helpende handen gebruiken."

Elk jaar rondom de Dag van de Duurzaamheid reikt GroenLinks Den Haag het Groene Lintje uit aan een initiatief of persoon die zich inzet om Den Haag duurzamer te maken. Eerdere winnaars waren onder andere autodeel initiatief 'DEEL', de lokale versmarkt 'Lekkernassûh' en de 'Haagse Zwam' (een bedrijf dat oesterwammen kweekt op koffiedik).