De provincie Zuid-Holland heeft bezwaar ingediend tegen de bouw van 35 strandhuisjes bij Kijkduin. Dit blijkt uit de antwoorden op vragen van GroenLinks. Volgens de provincie past de bouw van de strandhuisjes niet binnen het huidige kustbeleid en kan het schadelijk zijn voor de kustveiligheid en de natuur in dit gebied.

Nadat de rechter de vorige vergunning vernietigde, verleende de gemeente Den Haag eind vorig jaar een nieuwe vergunning. Het bezwaar van de provincie tegen dit besluit van de gemeente Den Haag is opmerkelijk. De gemeente had juist de indruk gewekt dat de vergunning in overleg met de provincie was afgegeven.

Arjen Kapteijns, fractievoorzitter voor GroenLinks in de Haagse gemeenteraad, is verbijsterd door het bericht van de provincie. “Wethouder Revis schetste een heel ander beeld en gaf aan dat de vergunning in overleg met de provincie is verleend. Dit verhaal deugt niet. Het is volkomen terecht dat de provincie korte metten maakt met de plannen van de gemeente.”

GroenLinks Statenlid Anneloes van Hunnik reageert ook positief op het bezwaar van de provincie. “GroenLinks zet zich al lange tijd in voor de bescherming van de Zuid-Hollandse kust. We moeten zuinig zijn op onze duinen. Wij hechten veel waarde aan de bijzondere kwaliteiten van de Zuid-Hollandse stranden zoals rust, ruimte en ecologie. Deze waarden moeten beschermd worden. Het is goed dat de gedeputeerde haar verantwoordelijkheid neemt en de gemeente Den Haag niet haar gang laat gaan.”

Op verzoek van GroenLinks praat de Haagse gemeenteraad op 9 maart met de wethouder over de strandhuisjes.

Zie ook: GroenLinks: vergunning strandhuisjes is schofferend