Foto: gemeente Den Haag
Foto: gemeente Den Haag

GroenLinks blij met meer aandacht voor groen in Haagse straten

Bij opknapbeurten en herinrichtingen van straten in Den Haag wordt voortaan nadrukkelijker gekeken of er meer groen bij kan. Op verzoek van GroenLinks is het vergroenen van Haagse straten en wegen als prioriteit gesteld bij de uitvoering van wegenprojecten.

Het voorstel van GroenLinks kreeg donderdag brede steun in de Haagse gemeenteraad. Fractievoorzitter Arjen Kapteijns is blij met het besluit: “Als straten op de schop gaan wordt nu vooral gekeken naar het verbeteren van de verkeersdoorstroming en de veiligheid. Maar er ligt dan ook een mooie kans om meer bomen te planten of de kwaliteit van het groen te verbeteren. Die kans grijpen wij nu ook echt aan.”

Bomen en ander groen dragen in belangrijke mate bij aan het tegengaan van wateroverlast, luchtvervuiling en hitte-stress. Daarnaast stijgt de waarde van huizen door groen en draagt groen bij aan een goede gezondheid. Een recent onderzoek wees uit dat 10% extra groen in Den Haag kan zorgen voor een jaarlijkse besparing van ruim 22 miljoen euro op ziekte- en arbeidskosten.