Woensdag 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. GroenLinks Den Haag heeft dit jaar deze dag aangegrepen om hun Groene Lintje uit te rijken. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt ter ere van een organisatie die zich inzet voor duurzaamheid en een beter milieu. Lekkernassûh is dit jaar de trotse winnaar van het Groene Lintje

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “Lekkernassûh is een mooi initiatief, dat is ontstaan uit een actieve gemeenschap. Het promoot op een sociale manier eerlijk, gezond en lokaal voedsel: iets wat wij als GroenLinks van harte toejuichen.”

Bij Lekkernassûh halen ruim 200 leden elke woensdag een pakket met verse groenten op in De Gymzaal aan de Witte de Withstraat. Lid worden is gratis en voor een groentepakket kan ook betaald worden door vrijwilligerswerk te doen. De groenten zijn seizoensgebonden en worden zo veel mogelijk in de regio Den Haag geteeld. Er is geen tussenhandel en geen winstoogmerk, het geld gaat direct naar de boeren die de groenten telen. Ook zijn de groenten biologisch, en wordt er zonder verpakkingsmateriaal gewerkt. Sinds het begin van het initiatief, in 2014, zijn er op deze manier al meer dan 200 ton lokale groenten in Haagse handen en monden beland.  De Gymzaal fungeert bovendien als ontmoetingsplaats waar, naast het afhalen van groenten, ook samen wordt gekookt en gegeten.

Teamlid van Lekkernassûh Frederik neemt de prijs namens de hele gemeenschap in ontvangst. “We zijn blij met deze erkenning, dit geeft ons nieuwe energie om ons in te blijven zetten voor eerlijk, gezond eten. We zullen de oorkonde daarom met trots in De Gymzaal ophangen.

Het Groene Lintje wordt jaarlijks door verschillende GroenLinks-afdelingen uitgereikt. Dit jaar reikte GroenLinks Den Haag het lintje voor de elfde keer uit. Onder de vorige winnaars van het Haagse lintje zijn restaurant Instock, De Vegetarische Slager en Juizz.