[Persbericht] - Liesbeth van Tongeren en Bert van Alphen zijn de beoogde wethouders in Den Haag namens GroenLinks. Van Tongeren, nu GroenLinks Kamerlid, heeft haar sporen verdiend op het brede terrein van duurzaamheid. Van Alphen, de huidige jeugdombudsman in Den Haag, is zeer ervaren binnen het brede sociale domein.

GroenLinks fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “Ik ben ontzettend blij en trots op deze twee zeer ervaren GroenLinks-kandidaten. Als wethouders zullen zij zich, zodra ze benoemd zijn, met hart en ziel gaan inzetten voor een groene stad waar eerlijk gedeeld wordt.”
 
Liesbeth van Tongeren studeerde (internationaal) recht. Daarna werkte zij voor verschillende maatschappelijke instellingen in Australië. Terug in Nederland was Liesbeth, onder meer directeur sociale zaken van de gemeente Purmerend en daarna directeur van Greenpeace. Sinds 2010 is ze Tweede Kamerlid. Met Van Tongeren haalt GroenLinks een inhoudelijk zeer gedreven politicus in huis met enorme kennis van het groene dossier.
 
Van Tongeren: “Samen met ondernemers en burgers heb ik me altijd ingezet voor een rechtvaardigere wereld. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de bewoners van Den Haag aan de slag te gaan.”
 
Bert van Alphen groeide op in de Haagse Schilderswijk en woont daar nog steeds. Hij studeerde aan de pedagogische academie. Van Alphen heeft ruime ervaring in het onderwijs. Ook brengt hij veel bestuurlijke ervaring mee. Hij was eerder wethouder in Den Haag en in Pijnacker Nootdorp. De laatste jaren is Van Alphen Jeugdombudsman in Den Haag. Hij heeft een grote betrokkenheid bij mensen die ondersteuning nodig hebben.

Van Alphen: “Ik heb enorm veel zin om weer als wethouder tegenaan te gaan. Met deze ploeg gaan we het in Den Haag voor iedereen beter maken."