GROENLINKS: GEEF HAAGSE KIEZER STEM OVER SPUIFORUM!

GroenLinks wil dat het besluit over de komst van het Spuiforum na de gemeenteraadsverkiezingen wordt genomen. Volgens GroenLinks moeten Hagenaren de kans krijgen zich in het stemhokje over het controversiële plan uit te spreken.

Raadslid Inge Vianen: “Het college lijkt wel bang voor de kiezer. Na drie jaar treuzelen door de collegepartijen PvdA, VVD, D66 en CDA is er geen enkele reden om het voorstel voor het Spuiforum er nu doorheen te jassen. De inwoners van Den Haag moeten serieus genomen worden."

Door het besluit over het Spuiforum uit te stellen tot na de verkiezingen, kunnen Hagenaren de komst van het Spuiforum mee laten wegen bij het uitbrengen van hun stem. Gezien de hoge kosten van het plan, de grote weerstand in de stad en de enorme impact op de inrichting van de binnenstad is dat niet meer dan logisch.

Gisteren heeft het college het voorlopig ontwerp gepresenteerd. De kosten worden nog steeds geraamd op 181 miljoen euro. GroenLinks is tegen de komst van het Spuiforum en wil dat er wordt gekeken naar mogelijkheden om de huidige theaters om te bouwen en de naastgelegen leegstaande ministeries daarbij te betrekken.

Luister hier naar het interview met Inge Vianen op Den Haag FM.

Bekijk onze eerste reactie van oktober vorig jaar op http://denhaag.groenlinks.nl/spuiforum%2C+GroenLinks

De brief die we vorig jaar naar onze leden hebben gestuurd vind je hier.