Fractievoorzitter Arjen Kapteijns en Jan Morsch (de Compostbakkers)
Fractievoorzitter Arjen Kapteijns en Jan Morsch (de Compostbakkers)

GroenLinks: gft-afval niet weggooien maar composteren!

GroenLinks wil dat het voor bewoners duidelijk is waar ze groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) kunnen wegbrengen en hoe ze zelf compost kunnen maken. Zo wil GroenLinks ervoor zorgen dat er minder gft-afval onnodig bij het restafval eindigt.  

In veel Haagse wijken wordt gft-afval niet opgehaald en eindigt het bij het restafval. Dat is zonde, vindt GroenLinks, want je kunt er goede compost van maken waarmee je de bodem op een duurzame manier verrijkt.

GroenLinks wil dat de gemeente bewoners beter informeert over waar ze met hun gft-afval terecht kunnen. Op de website van de gemeente is hier geen informatie over te vinden terwijl er in Den Haag al 14 locaties zijn waar je gft-afval kunt afgeven. Groene initiatieven zoals de 'Compostbakkers' maken er compost van voor moestuinen en stadslandbouw.

Arjen Kapteijns: “In veel Haagse wijken wordt gft-afval niet meer opgehaald. Dat is echt jammer want veel mensen zijn juist erg bereid afval te scheiden voor een beter milieu. Laat bewoners dus weten waar ze hun gft-afval weg kunnen brengen en ook hoe ze zelf compost kunnen maken.”

Afgelopen zaterdag was het landelijke compostdag. Naar aanleiding hiervan heeft GroenLinks schriftelijke vragen gesteld aan het college. GroenLinks vraagt om betere informatievoorziening en pleit voor een proef met ondergrondse compostcontainers.