GroenLinks grote winnaar in eerste Haagse peiling

[Persbericht] - GroenLinks stijgt naar vijf zetels in de eerste peiling voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Hiermee is GroenLinks de grootste stijger ten opzichte van de vorige verkiezingen en momenteel de grootste linkse partij in Den Haag.

Lijsttrekker Arjen Kapteijns: “Je moet nooit te vroeg juichen maar dit is wel enorm motiverend. Den Haag is aan verandering toe. Met vijf zetels kunnen we echt een vuist maken voor een groene en sociale stad. De kiezer heeft nu de keuze: blijven we kiezen voor een stad waar de verschillen steeds groter worden of kiezen we voor een leefbare stad waar iedereen een eerlijke kans krijgt?”

GroenLinks wil de groeiende ongelijkheid aanpakken in Den Haag. Kapteijns: “Iedereen moet hier betaalbaar kunnen wonen, op goede zorg kunnen rekenen en werk kunnen vinden. De economie zit in de lift maar nog lang niet iedereen gaat erop vooruit. Je postcode bepaalt hier helaas nog steeds je toekomst. Daar gaan wij verandering in brengen.”

De partij wil de stad ook veel groener en duurzamer maken. Zo wil GroenLinks de komende jaren 15.000 extra bomen planten en flink investeren in schoon vervoer en duurzame energie. “Duurzaamheid is de toekomst. Het levert ons ook nog veel banen op en met een lagere energierekening houden mensen aan het einde van de maand meer geld over. Groene groei biedt fantastische kansen voor Den Haag”, aldus Kapteijns. 

Daarnaast wil GroenLinks een einde maken aan het onnodig kappen van bomen en aantasten van de natuur. “In een dichtbevolkte stad als Den Haag moeten we iedere boom en vierkante meter groen met alle macht beschermen. Groen is essentieel om de stad leefbaar te houden. De peiling laat zien dat heel veel Hagenaars dit belangrijk vinden.”

De peiling is uitgevoerd door I & O Research in opdracht van de gemeente Den Haag.