Arjen Kapteijns
Arjen Kapteijns

GroenLinks: Pak rattenoverlast aan met meer broodcontainers

Op aandringen van GroenLinks krijgt Mariahoeve een broodcontainer tegen de rattenoverlast. Fractievoorzitter Arjen Kapteijns is daar blij mee, maar ziet nog meer kansen voor broodcontainers in andere delen van de stad. 
In verschillende Haagse wijken ondervinden bewoners overlast van ratten. Om de overlast tegen te gaan is de gemeente in een aantal wijken aan de slag met het Haagse rattenoffensief. 
Een van de maatregelen is het plaatsen van broodcontainers en broodbakken, zodat bewoners hun overgebleven brood niet op straat dumpen. Van de 18 Haagse broodcontainers staat er nu echter nog geen één in Mariahoeve. 
 
Op aandringen van fractievoorzitter Arjen Kapteijns (GroenLinks) komt daar verandering in: “Het aantal ratten neemt pas echt af als je het beschikbare voedsel wegneemt. Broodcontainers helpen daar enorm bij. Mariahoeve heeft een rattenprobleem, belangrijk dat daar nu ook een container voor je oude brood komt'.
 
Tegelijkertijd denkt de partij dat deze oplossing nog niet genoeg worden benut: zo zijn er in Rotterdam vier keer zoveel broodcontainers te vinden als in Den Haag. Wat GroenLinks krijgt Den Haag meer broodcontainers. Ook kunnen de huidige containers beter worden benut.
“Wethouder Bredemeijer geeft aan open te staan voor meer broodcontainers als bewoners en organisaties daar behoefte aan hebben, dus het is belangrijk dat men dit kenbaar maakt.” aldus Kapteijns. “Van het brood dat we zo inzamelen wordt groene stroom gemaakt, dus het draagt ook bij aan onze verduurzaming'.