Foto: Mr.TinDC (CCBYND)
Foto: Mr.TinDC (CCBYND)

GroenLinks: privacy sekswerkers te grabbel gegooid door bizarre Haagse regel

GroenLinks wil opheldering over regelgeving die sekswerkers verplicht een bordje bij hun voordeur te hangen waarop staat dat er een seksbedrijf gevestigd is. Dit geldt ook voor sekswerkers die als zelfstandig ondernemer vanuit huis werken of vanuit huis een escortbureau runnen. De partij vindt de regel onnodig, onwenselijk en onverstandig.  

De fractie van GroenLinks ontving signalen van sekswerkers over de nieuwe regel in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening).

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns:  “Deze regel is een grote inbreuk op de privacy en brengt sekswerkers onnodig in een kwetsbare positie. GroenLinks wil dat sekswerkers op een prettige en veilige manier hun werk kunnen doen, ook als zij vanuit huis werken. Natuurlijk moeten ze zich aan de vergunning houden, maar een verplichting om een bordje op je woonhuis te schroeven is overtrokken en stigmatiserend.”

GroenLinks wil dat de regel zo snel mogelijk wordt ingetrokken en zal hier woensdag op aandringen bij de bespreking van overbodige regels in de raadscommissie.