Het commerciële bedrijf HeliPlan heeft bij de Provincie Zuid Holland een vergunning aangevraagd om 800 keer per jaar te mogen opstijgen en landen met helikopters. De helihaven zou aan de Ypenburgse Spoorlaan moeten komen. GroenLinks vindt het zorgwekkend dat vervuilende helikopters voor pretvluchten gebruikt worden.

Fractievoorzitter Inge Vianen: “De helihaven ligt op 750 meter afstand van woonstraten. Dat veroorzaakt voor de mensen daar een hoop geluidsoverlast. En bovendien vliegt een helikopter niet op milieuvriendelijke brandstof wat dus ook nog eens slecht is voor de luchtkwaliteit. ”

Het bestemmingsplan staat een helihaven niet toe, maar de gemeente lijkt een uitzondering te willen maken voor tenminste vijf jaar. Vianen heeft het college gevraagd of er wel behoefte is aan de pretvluchten en hoe er met de omwonenden wordt gecommuniceerd.

GroenLinks roept bewoners op om bezwaar te maken tegen de aangevraagde landingsplaats, dat kan tot 1 januari 2015. Lees meer op http://www.dcmr.nl/binaries/content/assets/bestanden/bekendmakingen/2014/11/heliplan-21862868_1.pdf