GroenLinks in de Haagse gemeenteraad wil stevige maatregelen tegen vervuilende voertuigen langs drukke fietsroutes. Recent onderzoek toont opnieuw aan dat Haagse kinderen erg vieze lucht inademen op weg naar school. Onderzoeksbureau Blossity noemt de resultaten ronduit zorgwekkend.

GroenLinks vindt het onaanvaardbaar dat Haagse schoolkinderen aantoonbaar ongezonde lucht inademen. De partij is positief over de recente subsidies voor schone voertuigen maar benadrukt dat er meer nodig is om het probleem op te lossen.

Marije Blok, gezondheidswetenschapper bij Blossity, die het onderzoek met medewerking van de Universiteit Wageningen uitvoerde zegt: “Het is ronduit zorgwekkend dat Haagse kinderen, die langs drukke wegen naar school moeten aan deze ongezonde lucht worden blootgesteld”.

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “We zijn het aan onze kinderen verschuldigd nu stevige maatregelen te nemen. Met alleen subsidies voor schone voertuigen komen we er niet. De allervieste auto’s, bestelwagens en brommers horen niet thuis langs drukke schoolfietsroutes”.

De lucht in Den Haag behoort tot de meest ongezonde van Nederland. Dit kost bewoners gemiddeld tot twee jaar van hun leven.