Groenmonitor Wageningen UR
Groenmonitor Wageningen UR

GroenLinks wil opheldering over deelname aan groencompetitie

[Persbericht] - GroenLinks in de Haagse gemeenteraad wil weten wat het de gemeente gekost heeft om deel te nemen aan de wedstrijd ‘Groenste stad van Nederland’ van Entente Florale. Vorige week werd Den Haag uitgeroepen tot winnaar, slechts vier steden deden mee.

GroenLinks vindt de titel ‘Groenste stad van Nederland’ opmerkelijk omdat bomen op grote schaal gekapt worden en uit verschillende onderzoeken blijkt dat Den Haag juist erg slecht scoort op gebied van groen. Een recent onderzoek van Wageningen University and Research, wees uit dat Den Haag op plek 372 staat van de 388 Nederlandse gemeenten als het gaat om groen. In een eerder onderzoek kwam Den Haag op plaats 27 van de 31 steden die met elkaar vergeleken werden.

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “Natuurlijk hebben we hier een paar prachtige groengebieden maar deze prijs geeft een vertekend beeld. Er wordt op grote schaal gekapt in Den Haag en in grote delen van de stad is haast geen boom te bekennen. Ik wil weten wat het gekost heeft om hier aan mee te doen en wat het doel hiervan was. De inwoners van Den Haag zitten niet te wachten op ongepaste borstklopperij, het lijkt mij beter als de gemeente haar tijd en geld stopt in het planten van meer bomen!”

Wat GroenLinks betreft is er nog heel veel te winnen als het gaat om het vergroenen van de stad. De partij heeft schriftelijke vragen ingediend over de kwestie.

Zie ook:
Meer over de wedstrijd van Entente Florale
Ranglijst Nederlandse steden
Ranglijst Nederlandse gemeenten