Aangespoeld vuurwerkafval
Aangespoeld vuurwerkafval

GroenLinks wil opheldering over vuurwerkafval in zee

[Persbericht] - GroenLinks in de Haagse gemeenteraad wil opheldering over vuurwerkafval dat is aangespoeld op het strand van Scheveningen. Enkele dagen na het vuurwerkfestival is een flinke hoeveelheid vuurwerkafval, waaronder veel plastic, aangetroffen in de vloedlijn en op het strand.

GroenLinks wil van het gemeentebestuur weten hoeveel afval in zee is terechtgekomen en waarom het afval aan het strand niet tijdig opgeruimd is. Ook wil de partij weten hoe in de toekomst voorkomen kan worden dat vervuilende resten in zee terechtkomen.

GroenLinks reageert hiermee op klachten van strandbezoekers die een paar dagen na het festival zakken vol afval verzamelden.

Plastic soup

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “Honderden vrijwilligers deden in augustus mee aan een actie om het strand schoon te maken. Het kan niet de bedoeling zijn dat het dan een week later bezaaid is met afval van de vuurwerkshows. Plastic soup is een serieus probleem, ik mag hopen dat de gemeente hier niet aan bijdraagt.”

Veel mensen genieten iedere zomer enorm van de shows, en het is ook een mooi spektakel. Maar wat GroenLinks betreft hoort vuurwerkafval niet op de zeebodem thuis en ook niet op het strand.