GroenLinks is woest over de weigerachtige houding van het college ten aanzien van windmolens voor de kust van Scheveningen. Dit terwijl windenergie op zee de belangrijkste manier is om onze energievoorziening te verduurzamen.

De windmolens zouden zo’n twintig kilometer voor de kust komen en het merendeel van de tijd niet of nauwelijks zichtbaar zijn vanaf het strand. Breed onderzoek toont aan dat de Scheveningse kust de meest gunstige locatie is. Maar het college wil dat de windmolens in IJmuiden komen te staan.

Door de weerstand van het college is het zeer de vraag of de nationale doelstelling voor duurzame energie gehaald wordt. In het klimaatakkoord is afgesproken dat 16% van alle energie in 2023 duurzaam opgewekt moet zijn. De locatie voor de Haagse kust speelt hierin een belangrijke rol.

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns:
“Het college is volstrekt onverantwoord en misplaatst arrogant in deze kwestie. De rijksoverheid, het bedrijfsleven en alle milieuorganisaties zijn het erover eens dat dit hier nodig is. En dat zegt dit college: zet die molens maar bij de buren!”

GroenLinks is het wel eens met het college dat de hoogspanningskabels niet in Kijkduin maar bij de Maasvlakte aan land moeten gaan. Hiermee wordt schade aan flora en fauna in het kwetsbare duingebied voorkomen.