In 2009 is met buurtbewoners een project gestart voor de herinrichting van het Van der Vennepark. De herinrichting betrof een project waarbij zowel rijks- als lokale middelen zijn ingezet. Een van de voorwaarden van het project was dat er sprake moest zijn van participatie en betrokkenheid vanuit de wijk. In een serie bijeenkomsten hebben bewoners toegewerkt naar een ontwerp van ARC-architecten voor het park.
Onlangs presenteerde de gemeente voor het Van der Vennepark echter een ander plan, dat de bewoners nog niet eerder hadden gezien. Dit leidde tot onrust onder de bewoners die zich zorgen maken over wat er nu gaat gebeuren met het park en hun ideeën.
Reden voor GroenLinks om het colege deze vragen te stellen:
1. Kan het college aangeven hoe het besluit uit 2009 tot stand is gekomen, onder welke voorwaarden en met welke financiële middelen het project is gestart (zowel rijks- als lokale middelen)?
2. Hoe is het proces van planvorming met bewoners verlopen? Kan het college daarbij ingaan op de rol en samenstelling van de projectgroep en eventuele knelpunten tijdens het proces? Zo nee, waarom niet?
3. Hoe verklaart het college dat onlangs (op 17 februari) door de gemeente en een landschapsarchitectuurbureau een ander plan werd gepresenteerd, dat bewoners niet eerder hadden gezien? En wat is de status van dit plan?
4. Kan het college inzicht geven in de actuele (financiële) stand van zaken rond de herinrichting van het Van der Vennepark, inclusief de kosten van het inschakelen van een nieuw bureau?
5. Wat is de reden dat dit college, dat participatie zo hoog in het vaandel heeft, op deze wijze met haar bewoners omgaat? En hoe wil het college het vertrouwen van deze burgers terugwinnen?
6. Is het college met GroenLinks van mening dat het snel realiseren van een nieuw park, dat is gebaseerd op de wensen van de bewoners en hun instemming heeft, van groot belang is?
7. Kan het college aangeven op welke termijn en via welk proces de bewoners kunnen rekenen op een heringericht Van der Vennepark?