GroenLinks Den Haag fractieleden, voorzitter en wethouders

Linkse lente en groene zomer: een terug- en vooruitblik van de GroenLinks-fractie

De zomervakantie staat voor de deur: een mooi moment om eens terug én vooruit te kijken. Want wat is er veel gebeurd sinds de presentatie van het coalitieakkoord op 29 mei en de installatie van onze wethouders Liesbeth en Bert een week later.

We hebben in de gemeenteraad een hele serie stevige debatten gevoerd, waarbij Arjen het coalitieakkoord met verve heeft verdedigd en ook onze beide wethouders hun vuurdopen op hun beleidsterreinen met glans hebben doorstaan. Met name bij de raadsdebatten over het Spuikwartier en de voorwaardelijke verkoop van de aandelen Eneco ging het er soms stevig aan toe tussen oppositie en coalitie.

Afgelopen donderdag (12 juli) hadden we onze laatste marathonzitting van dit politieke seizoen, waarbij we meer dan 11 uur achtereen hebben vergaderd. We haalden als fractie onze eerste successen binnen met een drietal aangenomen moties: om echt werk te maken van betere meting van luchtkwaliteit, het komen tot een concretere invulling van social return met statushouders in het oude SZW-gebouw en een effectievere inzet van handhavers.

Als fractie hebben we ook aan teamvorming gedaan door een intensieve dag met elkaar in een strandtent door te brengen, waarbij we onder meer invulling hebben gegeven aan onze nieuwe rol als ‘coalitiepartner met een groen en links kompas’. Ook hebben we de portefeuilles verdeeld, dus als je nieuwsgierig bent welk raadslid je op welk onderwerp kunt aanspreken klik dan door naar onze namen.

Daarnaast hebben we ons team versterkt, zodat we per 1 september weer helemaal op volle kracht zijn. Hierover binnenkort meer nieuws.

De afgelopen maanden waren intensief, maar we liggen met elkaar op koers om onze stad echt te gaan veranderen. Daar gaan we na de zomer met hernieuwde energie mee verder. Voor nu wensen we jullie een hele toffe zomer en hopelijk tot snel ergens in onze mooie stad!

Arjen, Erlijn, Serpil, Maarten, Mariëlle en Sytze