Dit is hét moment om actief betrokken te worden bij succesvolle gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Jouw mening, inzet, vaardigheden, achtergrond, inhoudelijke kennis, werk- en levenservaring zijn van grote waarde voor het succes van GroenLinks Den Haag. Twijfel dus niet en doe mee!

Benieuwd naar wat je kan doen? Sebastiaan, Corien en Liesbeth vertellen over hun ervaringen!

Corien de Kloe – Kandidatencommissie (KC)

Corien vindt actief zijn bij een partij waar je lid van bent erbij horen. Daarnaast bleek het optrekken met politieke zielsverwanten heel prettig. Na verschillende functies en activiteiten te hebben gedaan was de Kandidatencommissie iets dat ze nog niet eerder had gedaan. Toen de vacatures in 2016 opengingen had ze besloten te solliciteren.

“Uiteindelijk moet politiek bedreven worden door de partij. Een stem hebben in de keuze van de mensen die dat gaan doen, voor een stad waarin mijn familie en ik wonen, leek mij een mooie en belangrijke taak.” Daarnaast heeft Corien jarenlange HRM-ervaring, die goed van pas komt in de KC.

Toen Corien begon, in 2016, was de afdeling enorm gegroeid. Een voltallig bemenste KC ging enthousiast van start, actualiseerde procedures en reglementen en was klaar voor het beoordelen van de sollicitatiebrieven van de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2017. Na het beoordelen van de brieven volgden drukke maanden met vele gesprekken. “Uiteindelijk hebben we als KC een lijst gepresenteerd waar we trots op waren en die door het bestuur en de ledenvergadering is overgenomen. De vijf topkandidaten bovenaan onze lijst werden gekozen en ik voel me nog steeds trots en tevreden als ik zie waar zij in de afgelopen jaren voor hebben gestaan.”

Meer weten over de Kandidatencommissie? Neem contact op met Joris den Ouden, voorzitter via jorisdenouden@gmail.com

Sebastiaan van der Zwaan – Bestuur

Sebastiaan heeft zich in 2017 aangemeld voor het bestuur, omdat hij graag een bijdrage wilde leveren aan GroenLinks op lokaal niveau en met gelijkgestemden wilde werken aan een groener en eerlijker Den Haag. Vooral onderwerpen op sociaal terrein en gelijke rechten hoopte Sebastiaan meer zichtbaar te maken, door als bestuurslid extern een platform op te bouwen. Dit heeft onder andere geresulteerd in de Stadsconferentie van afgelopen november.

Het enthousiasme en de ideeën van de werkgroep sociaal hebben hem overtuigd van het belang en de noodzaak van een sterk, creatief en goed georganiseerd bestuur om iedereen een kans te bieden om hun onderwerpen op de agenda van de afdeling te krijgen.

Sebastiaan vond de sollicitatie een leuk gesprek. “Het ging over wat je wilt, hoe je tegen het één en ander aankijkt, maar ook over wat je kunt bijdragen en welke rol jij vervult in een team.” Vooral de suggesties van leden aan het bestuur vond Sebastiaan inspirerend. “Er is de afgelopen twee jaar veel neergezet door de afdeling, maar dat kan alleen als je de afdeling goed organiseert en iedereen ruimte biedt om mee te doen.”

Sebastiaan heeft nog een oproep voor leden die twijfelen: “Wil je een verschil maken? Jouw onderwerpen en overtuigingen delen en vormgeven binnen de afdeling Den Haag? Dan is er geen betere plek dan in het bestuur. Draag zelf bij, maar nóg belangrijker, zorg dat anderen dit nog beter kunnen doen!

Meer weten over het bestuur? Neem contact op met Niels Dekker, bestuurslid met de portefeuille Politiek personeelsbeleid, via denhaag@groenlinks.nl.

Liesbeth Hofs – Programmacommissie

Liesbeth is 3,5 jaar geleden aangesloten bij de programmacommissie. “Ik kwam terecht in een groep heel gemotiveerde mensen die samen veel ideeën hadden over hoe Den Haag beter kon.” Liesbeth genoot van de inhoudelijke discussies in de werkgroepen, de verhalen van experts, de criticasters en van het gezamenlijk brainstormen en schrijven. “Maar het meeste energie kreeg ik van de avond in Lekker Nassuh, waar rond de 60 mensen bijeenkwamen van Haagse belangenorganisaties, tot voormalig daklozen.” De avond bestond uit diverse pitches en sub-sessies waarin de betrokkenen voor hun belangrijke onderwerpen konden agenderen voor het verkiezingsprogramma.

Naast het inhoudelijke werk van de programmacommissie is dit ook een hele leuke manier om nieuwe mensen tegen te komen. “Ik was al een paar jaar niet meer actief geweest voor GroenLinks Den Haag en dit was een mooie manier om de afdeling weer beter te leren kennen.”

Let wel: Voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was gekozen voor een grote programmacommissie. Dit keer is gekozen voor een kleinere kerngroep van schrijvers, die als een soort spin in het web informatie verzamelen vanuit de stad en de afdeling. Dat betekent natuurlijk niet dat de programmacommissie het werk alleen doet. Ze gaan input ophalen binnen de afdeling en binnen de stad!

Meer weten over de programmacommissie? Neem contact op met Niels Dekker, bestuurslid met de portefeuille Politiek personeelsbeleid, via denhaag@groenlinks.nl.