• Isabel, wat is er vandaag gebeurd?

We hebben mijn initiatiefvoorstel Kindvriendelijke stad besproken. Raadsleden kunnen zelf voorstellen doen aan de raad als zij vinden dat er op een bepaald gebied iets moet gebeuren. Dat heet dan een initiatiefvoorstel. De wethouders hadden op het voorstel gereageerd, vanmiddag deed de raad dat. Volgende week wordt erover gestemd tijdens de raadsdag.

  • Interessant! Waar gaat het voorstel over?

Ik heb een plan gemaakt om Haagse kinderen meer te betrekken bij de stad. Een nieuw speeltoestel in jouw buurt? Meer groen in de wijk? Kinderen zouden hierover mee moeten beslissen!

  • Waarom is dit voorstel belangrijk voor Hagenaars?

De stem van de kinderen, onze toekomst, moet worden gehoord. Onze buitenruimte wordt beter, en aantrekkelijker voor kinderen om in te spelen en bewegen, als we kinderen laten meedenken over de inrichting ervan. 

  • Okay, en wat gaat er vandaag gebeuren met het voorstel?

Vandaag presenteerde ik het voorstel aan alle partijen in de raad. De woordvoerders kunnen mij dan vragen stellen over het voorstel, of de wethouder bevragen over hun advies over het voorstel. Aan het einde stemt de raad voor of tegen het voorstel.

  • En hoe is het afgelopen?

Nou, ik ben super blij, mijn eerste initiatiefvoorstel kreeg van veel fracties positieve reacties. Ik ben er al sinds 2019 mee bezig en kijk er naar uit dat Den Haag een nog mooiere stad van kinderen wordt!

Volgende week donderdag tijdens de raad wordt er gestemd over het voorstel.

Heb jij ideeën of suggesties waar Isabel mee aan de slag moet. Stuur haar een mailtje naar isabel.bos@denhaag.nl