Meerderheid raad wil actie

De homofobe vernielingen blijven maar komen in het Huijgenspark in de Stationsbuurt, en een meerderheid van de raad is er helemaal klaar mee. Raadsleden van GroenLinks, D66, VVD, PvdA, PvdD, SP en HSP willen meer voorlichting over LHBTI+-rechten rondom het Huijgenspark en in de stad in het algemeen. De partijen willen dit onder andere samen met organisaties uit de Stationsbuurt vormgeven. Ook vragen ze zich af of de aanwezige camera’s voldoende zijn en of er capaciteit is om deze beelden uit te lezen. Dankzij camerabeelden heeft de politie vorige maand twee jonge daders van 14 en 17 kunnen aanhouden, maar het vandalisme is nog niet voorbij.

De liefde wint

Ons raadslid Isabel Bos stelt: ''Het is belangrijk dat we als gemeente een eenduidig signaal geven: wij staan pal voor de queer-community. Dit moeten we elke dag herhalen, want iedereen in Den Haag heeft recht op een veilige leefomgeving. Ongeacht je genderidentiteit, seksuele voorkeur of afkomst. We kiezen de kant van de liefde, zodat de liefde wint!''. Robin Smit (Partij voor de Dieren) voegt daaraan toe: ''Overal in onze stad komen uitsluiting en pesterijen voor, vanwege het feit dat we ons zelf zijn. Dit vraagt om een stadsbrede aanpak om acceptatie en emancipatie te verbeteren''. Hinke de Groot (CDA) sluit zich daarbij aan: ''Wij staan voor een stad waar iedereen zichtbaar zichzelf mag zijn en we met respect met elkaar omgaan. Het vernielen van een regenboogvlag en andermans spullen, is onacceptabel''.

Bijeenkomst in het Huijgenspark tegen homofobie

''De regenboogvlag is niet zomaar een vlag, het staat symbool voor een samenleving waarin iedereen vrij en zichtbaar zichzelf kan zijn'', zegt Marije Mostert (D66). ''Dat de regenboogvlag constant vernield wordt is niet gewoon vandalisme, het is een hatecrime''. Het COC, en Pride66, het LHBTI+-netwerk van D66, organiseren op dinsdag 17 mei een bijeenkomst in het Huijgenspark. Namens GroenLinks Den Haag is raadslid Isabel Bos hierbij aanwezig. ''Ik roep iedereen op die de regenbooggemeenschap een warm hart toedraagt om te komen!''

Sluit jij je ook aan bij de bijeenkomst tegen homohaat en vandalisme in het Huijgenspark? Je bent welkom vanaf 17.00 uur!