[Aangenomen motie] – Een voorstel van GroenLinks om Humanity House financieel te blijven steunen in 2018 werd donderdag met ruime steun aangenomen. Hiermee is het voortbestaan van het museum aan de Prinsegracht voorlopig veiliggesteld.

De toekomst van Humanity House kwam op losse schroeven te staan omdat plannen voor een nieuw museum van Vrede & Recht in de ijskast werden gezet. Het huidige college vindt de benodigde investering voor een dergelijk museum nu te groot. Met het afketsen van het nieuwe museum dreigde de financiering van Humanity House stopgezet te worden.

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “Humanity House vervult een belangrijke functie in onze stad. Dit museum richt zich op thema’s rond oorlog en vrede zoals noodhulp, vluchtelingen, veiligheid en wereldburgerschap. Ik ben heel blij met de steun voor onze motie want het zou enorm zonde zijn deze waardevolle organisatie kwijt te raken.”

Humanity House werd in 2010 opgericht. Met exposities, filmavonden en debatten belicht Humanity House humanitaire onderwerpen. Daarnaast vervult Humanity House een functie als platform voor verwante organisaties.

Nieuwsgierig naar wat er bij Humanity House te zien en te doen is? Kijk op: humanityhouse.nl.

Foto: Fred Ernst.