GroenLinks Den Haag zoekt een nieuw lid voor de permanente kandidatencommissie!

De permanente kandidatencommissie (KC) werft met enig regelmaat nieuwe bestuursleden voor de afdeling en bereidt zich in de loop van de komende jaren voor op het samenstellen van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2026.

Op de ALV op 8 oktober nemen we afscheid van drie oudgedienden en willen we graag één nieuw lid aan de afdeling voorstellen.

De Haagse KC bestaat in 2022 en 2023 uit vijf leden. Richting de GR2026 wordt de KC uitgebreid met meer leden, waaronder minimaal 1 GroenLinks-lid van buiten Den Haag. Het betreft een vrijwilligersfunctie.

Wie zoeken wij?

  • Iemand met ervaring in het voeren van selectiegesprekken. HR-ervaring is een pré.
  • Iemand met inzicht in politieke en bestuurlijke processen. Je hebt zicht op wat er nodig is om een functie te vervullen binnen GroenLinks Den Haag.
  • Iemand met een coöperatieve instelling die zich kan en wil committeren aan verplichtingen.
  • Iemand die zichzelf niet verkiesbaar wil stellen voor de beoogde officiële functies (bestuur en kandidatenlijst).
  • Iemand met mensenkennis en een onafhankelijke blik.

Aanmelden

Op de algemene ledenvergadering (ALV) op 8 oktober wordt het kandidaat KC-lid voorgedragen en wordt gestemd over toetreding tot de KC. Stuur uiterlijk maandag 12 september 2022 jouw cv en motivatie (max. 300 woorden) naar het afdelingsbestuur GroenLinks Den Haag. Het bestuur gaat met de kandidaten in gesprek en draagt leden voor op de ALV. Mail naar denhaag@groenlinks.nl.

Voor meer informatie over de procedure rondom deze vacature neem contact op met Faraz Safavi Nic (bestuurslid Politiek personeelsbeleid & Talentontwikkeling) via denhaag@groenlinks.nl of over de werkzaamheden en taken van de KC met Laura van Herpen (voorzitter KC) via kcgroenlinksdenhaag@gmail.com.