GroenLinks Den Haag zoekt leden voor de Kandidatencommissie!

GroenLinks Den Haag streeft naar een sterke, inclusieve en breed gedragen kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. De permanente kandidatencommissie (KC) gaat hiermee aan de slag. Daarnaast werven zij ook met enig regelmaat nieuwe bestuursleden voor de afdeling.

GroenLinks Den Haag zoekt 3 bevlogen leden om haar kandidatencommissie (KC) aan te vullen. De Haagse KC bestaat uit negen leden, waaronder minimaal 1 GroenLinks-lid van buiten Den Haag. Het betreft een vrijwilligersfunctie.

Wat doet de KC?

  • De KC voert gesprekken met potentiële kandidaten voor de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen en voor het Haagse afdelingsbestuur en adviseert de algemene ledenvergadering (ALV) over hun voordracht. De KC adviseert het bestuur over diverse aspecten van (werving en) selectie.
  • Met de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2022, wordt de komende periode een leuke maar ook intensieve periode voor de KC.

Wie zoeken wij?

  • Mensen met ervaring in het voeren van selectiegesprekken.
  • Mensen met ervaring in politieke en/of bestuurstaken en die weten wat onze kandidaten nodig hebben.
  • Mensen met een coöperatieve instelling die zich kunnen en willen committeren aan verplichtingen in deze periode.
  • Mensen die zichzelf niet verkiesbaar willen stellen voor de beoogde officiële functies (lijst en bestuur).
  • Leden met een onafhankelijke blik.
  • Bij het samenstellen van de KC letten wij op diversiteit.

Aanmelden

Op de algemene ledenvergadering (ALV) van september worden de kandidaat KC-leden voorgedragen en wordt gestemd toetreding tot de KC. Stuur uiterlijk maandag 22 juni 2020 jouw cv en motivatie (max. 300 woorden) naar het afdelingsbestuur GroenLinks Den Haag. Het bestuur gaat met de kandidaten in gesprek en draagt leden voor op de ALV. Mail naar denhaag@groenlinks.nl.

Voor meer informatie over de procedure rondom deze vacature neem contact op met Niels Dekker, bestuurslid met de portefeuille Politiek personeelsbeleid, via denhaag@groenlinks.nl of met Joris den Ouden via jorisdenouden@gmail.com (voorzitter KC).