Arjen Kapteijns
Arjen Kapteijns

Veel steun voor groene en linkse plannen

Bij de behandeling van de begroting voor 2019 zijn alle 9 voorstellen van GroenLinks aangenomen. Hiermee zet gemeente concrete Den Haag stappen die de groene en sociale ambities van het college voelbaar maken.

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns is blij met de successen: “Er waait met dit college een nieuwe wind in Den Haag, en het wordt nu tijd dat de bewoners daar ook de effecten van merken. De begroting zet al goede stappen richting een duurzame en eerlijke stad, maar die ambities hebben we nu een extra duw in de rug te geven."

De GroenLinks-voorstellen dragen er onder andere aan bij dat meer gebouwen van het gasnet af kunnen en de stad beter voorbereid wordt op de gevolgen van klimaatverandering. Bij de groei van het toerisme in de stad zal er onderzoek gedaan worden naar de gevolgen hiervan op leefbaarheid en voorzieningen.

Ook zal de gemeente verdere stappen zetten voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt dankzij een uitbreiding van de proef op anoniem solliciteren, en kunnen werkende minima en Hagenaars met schulden nu beter geholpen worden. Kapteijns: “Dit college biedt al op veel verschillende manieren steun aan kwetsbare groepen in de stad. Met de aangenomen moties zal dit nu nog beter gebeuren.”