Wie verdient het Groene Lintje 2017?

De verkiezing voor het Groene Lintje 2017 is gestart. Vanaf vandaag kan gestemd worden op een van de drie genomineerde organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid en een beter milieu. De onderscheiding is een initiatief van GroenLinks en wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt in Den Haag.

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns:
“Met het Groene Lintje bedanken wij mensen en organisaties die actief bijdragen aan een meer duurzame stad. Er gebeurt veel moois in Den Haag! De drie kanshebbers zijn hier stuk voor stuk inspirerende voorbeelden van.”

De genomineerden zijn: stichting Noordzeeboerderij, cadeauwinkel WAAR en restaurant Instock. De Noordzeeboerderij teelt op duurzame wijze zeewier voor de kust van Scheveningen, WAAR verkoopt fairtrade en milieuvriendelijke cadeauartikelen en restaurant Instock gaat voedselverspilling tegen door te koken met producten die anders weggegooid zouden worden.

In heel Nederland reiken lokale afdelingen van GroenLinks het lintje uit. In Den Haag wonnen vorig jaar twee actiegroepen die met succes streden tegen plannen voor een Internationaal Park waarbij veel natuur verloren zou gaan. Eerder won de Vegetarische Slager en het bedrijf Juizz dat elektrisch vervoer stimuleert.

Tot en met 31 mei kan iedereen stemmen op een van de drie kanshebbers. De winnaar van het Groene Lintje 2017 wordt bekend gemaakt op 5 juni ter ere van Wereldmilieudag.

Nu je stem uitbrengen!