Mijn naam is Anke Verheij. Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Ik heb tussendoor ook even in Leiden, Wageningen en Vietnam gewoond, maar ben sinds begin 2021 weer terug in mijn favoriete stad Den Haag. Ik ben trots op Den Haag als internationale, groene stad aan de kust, en wil me graag voor deze mooie stad inzetten.

Ik heb een bachelor in Sociale Geografie en Internationale Ontwikkelingsstudies en een master in Environmental Sciences, waarbij ik me heb gespecialiseerd in water management. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als programma coördinator van een programma met kraanwaterbedrijven in steden in Afrika en Azië.

Als covoorzitter van de werkgroep Internationaal van Den Haag, de stad van Recht en Vrede, wil ik veel evenementen organiseren op het gebied van Recht en Vrede. Daarnaast wil ik het gesprek aan gaan met internationals in Den Haag, met als doel om beter te kunnen voorzien in hun behoeften. Ook wil ik samenwerking met soortgelijke steden in Europa opzetten, we kunnen veel van elkaar leren!