Voordracht kandidatencommissie

Anne heeft een indrukwekkend, praktisch en wetenschappelijk groen en links CV en bijpassende idealen. Zij is een makkelijke prater en een persoonlijkheid. Na jaren in het buitenland woont zij nu weer in Duindorp, waar zij zowel de saamhorigheid als de problemen herkent. Met de Haagse politiek zou zij meer ervaring moeten opdoen, maar haar achtergrond, haar werk en haar grote, samengestelde gezin geven haar een ruim inzicht. Wij zien een veelbelovende kandidaat met groeipotentie.

Persoonlijke toelichting

Mijn naam is Anne Rietveld en ik woon in Duindorp, stadsdeel Scheveningen. Ik ben geboren in Den Haag en opgegroeid in Scheveningen-dorp.

Den Haag is een enorm veelzijdige stad, prachtig! De keerzijde hiervan is verregaande segregatie en grote ongelijkheid. Als raadslid wil ik me graag hard maken voor meer inclusiviteit en gelijkheid in Den Haag met ruimte voor eigenheid.

Ik denk een verschil te kunnen maken in de Haagse Raad; Ik beschik over de groene en sociale expertise nodig om een toekomstvisie te ontwikkelen voor een duurzaam en rechtvaardig Den Haag. Ik kan goed luisteren en complexe zaken helder uitleggen. Ik laat me niet snel kisten in het debat en ben daadkrachtig. Ik wil me graag inzetten voor GLDH.

Als je op het hoogste duin van de Bosjes van Poot staat, boven de Nieboerweg, kijk je uit over Duindorp, een stukje haven en zie je de zee. Een prachtig uitzicht dat altijd verrast.