Mijn naam is Arjen Kapteijns. Mijn wieg stond in Brabant, maar ik woon alweer meer dan 20 jaar in Den Haag.

De inwoners van Den Haag verdienen het om in een stad te wonen die nog socialer, groener en schoner is. Het is prima mogelijk om de stad zo in te richten dat onze kinderen ook nog kunnen genieten van bomen, groen en ruimte. Een stad waar je niet bang hoeft te zijn dat je ziek wordt van de lucht die je inademt. Een stad waar echt naar je wordt geluisterd en je zelf iets te zeggen hebt over je eigen straat, buurt of wijk. Een stad waarin mensen van uiteenlopende achtergronden en culturen er samen iets moois van maken. En als het nodig is elkaar ook kunnen aanspreken over zaken die niet goed gaan.  

Ik ben al sinds 2006 actief voor de Haagse afdeling van GroenLinks, de eerste jaren als bestuurslid en sinds 2011 met tussenpozen in de gemeenteraad. Van november 2015 tot oktober 2021 was ik fractievoorzitter. Ik ben gefascineerd door politiek en de gemeenteraad is het brandpunt waar alles wat voor onze stad van belang is bij elkaar komt. Het versterken van waarden als duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid is voor mij een belangrijke drijfveer.

Sinds oktober 2021 ben ik wethouder. Eerst met de portefeuille Sociale Zaken en Werk en sinds 2022 als wethouder Duurzaamheid en Energietransitie. Een hele verantwoordelijkheid. Ik vind het belangrijk om niet alleen de stukken te kennen, maar ook me bewoners of ondernemers in gesprek te gaan. Soms kan het werk als wethouder best druk zijn, maar mijn zoon en dochter komen voor mij op de eerste plaats. Daarnaast beoog ik regelmatig te sporten (squash, hardlopen, pokeren, voetbal kijken op tv), kijk en luister ik graag naar gitaarbandjes en probeer ik ook af en toe in een kroeg met vrienden bij te praten.