• 47 jaar
  • Woont in het centrum

Motivatie

Mijn naam is Arjen Kapteijns. Mijn wieg stond in Brabant, maar ik woon alweer meer dan 20 jaar in Den Haag.

De inwoners van Den Haag verdienen het om in een stad te wonen die nog socialer, groener en schoner is. Het is prima mogelijk om de stad zo in te richten dat onze kinderen ook nog kunnen genieten van bomen, groen en ruimte. Een stad waar je niet bang hoeft te zijn dat je ziek wordt van de lucht die je inademt. Een stad waar echt naar je wordt geluisterd en je zelf iets te zeggen hebt over je eigen straat, buurt of wijk. Een stad waarin mensen van uiteenlopende achtergronden en culturen er samen iets moois van maken. En als het nodig is elkaar ook kunnen aanspreken over zaken die niet goed gaan.  

Ik ben al sinds 2006 actief voor de Haagse afdeling van GroenLinks, de eerste jaren als bestuurslid en sinds 2011 met tussenpozen in de gemeenteraad. Sinds november 2015 ben ik fractievoorzitter. Ik ben gefascineerd door politiek en de gemeenteraad is het brandpunt waar alles wat voor onze stad van belang is bij elkaar komt. Het versterken van waarden als duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid is voor mij een belangrijke drijfveer.

"Ik spring vaak op de fiets om ergens te gaan kijken en met bewoners of ondernemers in gesprek te gaan."

Het werk als raadslid brengt een hele verantwoordelijkheid met zich mee. Natuurlijk is het belangrijk om de stukken te kennen en de weg te weten in het stadhuis. Maar even belangrijk vind ik het om zelf te zien en horen wat er speelt. Ik spring vaak op de fiets om ergens te gaan kijken en met bewoners of ondernemers in gesprek te gaan.

Naast mijn werk als raadslid werk ik bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daar houd ik mij bezig met de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat het verkeer zo min mogelijk bijdraagt aan klimaatverandering.

Soms kan het best druk zijn, maar mijn zoon en dochter komen voor mij op de eerste plaats. Daarnaast beoog ik regelmatig te sporten (squash, hardlopen, pokeren, voetbal kijken op tv), kijk en luister ik graag naar gitaarbandjes en probeer ik ook af en toe in een kroeg met vrienden bij te praten.

Telefoon

06 - 28 57 23 12

Mail

arjen.kapteijns@denhaag.nl

Meer info: site gemeente Den Haag

 

Voorlopige portefeuilles:

  • Openbare orde en veiligheid
  • Internationale zaken
  • Duurzaamheid en energietransitie
  • Bomen, groen en buitenruimte