Voordracht kandidatencommissie

Astrid woont in Laak en wil jongeren een stem geven in Den Haag, daarvoor heeft ze heldere ideeën. Ze heeft social studies gestudeerd en is gedreven door sociale waarden. Ze zoekt de dialoog om deze waarden verder te brengen in de stad. De kandidatencommissie ziet in haar een toegankelijke kandidaat met potentie.

Persoonlijke toelichting

Hoi! Ik ben Astrid van Egmond en ik woon in Laak, vlak bij de Megastores. Het is lastig om mijn favoriete plek in de mooiste stad achter de duinen kiezen, er zijn er zoveel. Maar de paleistuinen staan hoog op mijn lijstje. Ik vind het heerlijk om daar in de zomer mijn boek te lezen of om in de herfst koffie te drinken op een bankje. 

Ik heb besloten politiek actief te worden, omdat ik zag dat er allemaal belangrijke beslissingen werden gemaakt die impact hadden op de toekomst van jongeren maar dat zij niet of te weinig betrokken worden bij het maken van de beslissingen. Ik wil hier graag verandering in brengen door in de Haagse Raad meer ruimte te creëren voor dialoog tussen jongeren en andere generaties. Daarnaast wil ik me inzetten voor sociale rechtvaardigheid in de stad.