Ik ben Esther Kersten, 49 jaar en woonachtig in Utrecht. Ik ben door het bestuur van GroenLinks Den Haag gevraagd of ik vertrouwenspersoon voor de afdeling wil worden, omdat het in sommige gevallen ook prettig is als een vertrouwenspersoon niet zo dicht bij de afdeling staat.

Ik ben al geruime tijd actief voor GroenLinks. Ik ben vier jaar voorzitter van de afdeling Utrecht en een aantal jaar mentor voor de landelijke leergang Zin in GroenLinks geweest. Momenteel ben ik scout voor de GroenLinks Utrecht.

Ik ben een gediplomeerd wandelcoach en een (vrijwillig) buurtbemiddelaar. Ik heb tijdens mijn voorzitterschap het altijd belangrijk gevonden dat er een goede sfeer heerst binnen een afdeling en alle leden tot zich veilig voelen om zich te uiten. Daarom ga ik graag met Nel aan de slag als vertrouwenspersoon.

 

Vertrouwenspersonen GroenLinks Den Haag

De vertrouwenspersonen begeleiden en ondersteunen de leden van GroenLinks Den Haag wanneer zij ongewenst gedrag en/of problemen rondom integriteit hebben ervaren of gezien. De vertrouwenspersonen zijn er ook voor advies, of als luisterend oor. Samen met de melder zoeken zij naar een oplossing. Een vraag of melding bij een vertrouwenspersoon is altijd vertrouwelijk. De vertrouwenspersonen zijn bereikbaar via vertrouwenspersoongroenlinksdh@gmail.com.