Voordracht kandidatencommissie

Hera is een zeer talentvolle kandidaat die zich, naast haar baan als advocaat en juridisch beleidsmedewerker bij het Ministerie van OCW, heeft ingezet voor kinderen en als burgerjournalist in de Schilderswijk, de wijk waar ze opgroeide. Mede vanuit dat perspectief geeft zij er blijk van het reilen en zeilen van de lokale politiek te doorgronden. Zij heeft een flink netwerk, staat op tegen ongelijkheid, maakt scherpe keuzes en is standvastig onder hoge druk. Kansen herkennen, kansen grijpen, kansen geven en een groot hart voor de idealen van GroenLinks. Daarmee is Hera een krachtige aanvulling op het team.

Persoonlijke toelichting

Ik ben Hera Butt, geboren in Den Haag en opgegroeid in de Schilderswijk, een wijk die een speciaal plekje heeft in mijn hart. Ik woon nog steeds met veel plezier in het stadsdeel Centrum maar nu een stukje verderop in hartje Den Haag (wijk centrum).

Ik heb veel favoriete plekken in Den Haag maar als ik er toch één moet kiezen dan kies ik voor het Huijgenspark. Dat heeft een centrale plek in mijn leven. Het is groen, met mooie grachten in de buurt en een plek waar mensen uit verschillende windstreken en mensen met verschillende sociaal-economische achtergronden elkaar tegenkomen.

In de gemeenteraad wil ik mij inzetten voor alle inwoners van Den Haag. Ik ben een actieve en betrokken burger. Mijn betrokkenheid bij de maatschappij is onderdeel van mijn identiteit. Ik ben ervan overtuigd dat ik met de idealen van GroenLinks kan bijdragen aan een nog mooiere stad.