Mijn naam is Lenne Baboeram en ik ben van Surinaamse afkomst. Op 7-jarige leeftijd maakte ik met mijn familie de grote oversteek naar Nederland. Tot mijn 13e jaar heb ik gewoond in het dorpje Koningslust in de buurt van Helden-Panningen in Noord-Limburg. Hier kijk ik nog altijd met veel plezier naar terug. De onderlinge saamhorigheid en betrokkenheid was hier zichtbaar aanwezig en bijzonder was dat er een sterke cohesie was.

Met mijn familie ben ik verhuisd naar Den Haag en heb ik gewoond in de wijk Transvaal. Een levendige wijk met zijn eigen zorgen en uitdagingen. Nu woon ik al jaren met mijn gezin in de Regentessekwartier. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als arbeidsdeskundige en hou ik me bezig met de sociale zekerheid, werk en inkomen. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij Stichting Yasmin en geef ik trainingen op gebied van participatie aan vrouwen.

Ik ben betrokken en voel me verantwoordelijk voor de samenleving die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Door de complexiteit van regel en wetgeving komen mensen in ongemakkelijke situaties terecht. Bij GroenLinks wordt de verbinding gemaakt tussen de groene en linkse idealen en daarom voel ik mij hier thuis. Graag wil ik me onder meer inzetten voor een eerlijke verdeling, minder vlees, gratis huiswerkbegeleiding voor ieder kind en een schone en veilige leefomgeving.

In mijn functie als voorzitter en tezamen met de aanwezige expertise bij de leden in de werkgroep Sociaal zijn we hiermee voortdurend aan de slag, op basis van de waarden en de normen van GroenLinks.