Voordracht kandidatencommissie

Lilian is een kandidaat met rijke ervaringen en een sterke ambitie. Momenteel werkt zij als bestuursadviseur bij de gemeente Schiedam. Zij is daardoor bekend met de dynamiek van de lokale politiek. Daarnaast is Lilian actief binnen GroenLinks Den Haag als bestuurslid voor communicatie en voor de campagne. Lilian is goed georganiseerd en weet zich goed uit te drukken. Dat zijn belangrijke kwaliteiten voor een kandidaat-raadslid.

Persoonlijke toelichting

Ik ben Lilian Matton, ik woon op de Binckhorst. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in politiek. Tijdens mijn studietijd ben ik overtuigd geraakt van mijn groene en linkse idealen. Inmiddels ben ik bestuursadviseur bij de gemeente Schiedam en ben ik dagelijks bezig met de dynamiek tussen de raad en het bestuur. In de tussentijd is de samenleving haar vertrouwen in de politiek steeds meer verloren. Ik wil dat vertrouwen terugbrengen, door de connectie tussen "de gemeente" en de mensen die in onze mooie stad wonen te verbeteren! Mijn ambitie en ervaring sluiten daar mooi bij aan. Ik heb er zin in!

Ik geniet enorm van wandelen in de binnenstad en nieuwe straatjes, caféetjes en winkeltjes ontdekken of een rondje langs de Hofvijver te maken. Daarnaast woon ik natuurlijk in een stukje Den Haag dat vol op in ontwikkeling is. Heel gaaf om dat van dichtbij te zien en onderdeel van uit te maken.