Voordracht kandidatencommissie

Luc is een innemende en enthousiaste kandidaat. Hij is goed geïnformeerd, heeft zelfinzicht en relativeringsvermogen en beschikt over een prettig gevoel voor humor. Hij wil zich onder andere inzetten voor de positie van studenten in de Haagse samenleving. Luc werkt met veel plezier als organizer op het landelijk bureau van GroenLinks. Wij hopen, dat hij hoe dan ook in beeld blijft bij de afdeling en verder kan doorgroeien naar wellicht nog een hogere plaats op de lijst in 2026.

Persoonlijke toelichting

Hoi! Ik ben Luc, 26 jaar oud en woon met veel plezier in het Energiekwartier. 7 jaar geleden verhuisde ik vanuit Twente naar Den Haag om te gaan studeren. In mijn studententijd heb ik me ingezet voor de positie van studenten in Den Haag, en daar ga ik in de raad graag mee verder. Daarnaast staat Den Haag natuurlijk voor meer grote uitdagingen. De komende jaren zijn cruciaal om de woningnood aan te pakken, de energietransitie in goede banen te leiden én natuurlijk om ADO weer in de eredivisie te krijgen…

Den Haag kent heel veel prachtige plekken, maar waar ik echt tot rust kom is natuurlijk op het strand. Of ik nu met vrienden wat ga drinken op het Zwarte Pad, of in mijn eentje door het Westduinpark ga wandelen: niets kan tippen aan het geluid en de aanblik van de zee!